économie circulaire

De circulaire economie levert duizenden nieuwe job op

10.000 tot 20.000 jobs in België, twee miljoen op Europese schaal: de circulaire economie zorgt voor flink meer werkgelegenhe

Een studie van de Europese Unie laat er geen twijfel over bestaan: het potentieel aan nieuwe banen dat de circulaire economie kan opleveren, is enorm. Zo zouden er tegen 2030 in Zweden 100.000 extra jobs komen door deze nieuwe manier om producten te ontwikkelen, te fabriceren en te verkopen. In het Verenigd Koninkrijk zou het gaan om 200.000 banen, in Nederland om 83.000. Op het niveau van de Unie is er sprake van 2 miljoen banen!

En in België? Ook Agoria, de federatie van bedrijven uit de technologiesector, onderzocht deze kwestie. Bij ons zou de circulaire economie 10.000 tot 20.000 banen scheppen in de industrie en de technologie. Het loont dus de moeite om innoverende producten te ontwikkelen, met een langere levensduur, die bewuste klanten kunnen verleiden. De begrippen “recyclage” en “circulaire economie” hebben immers altijd een lokale dimensie. En die kan de Belgische markt een nieuwe impuls geven.

De Brusselse regering kondigde in december 2016 aan dat ze 1,5 miljoen euro vrijmaakt om via de projectoproepbe circular” 41 projecten te steunen die te maken hebben met de circulaire economie. Dit initiatief, waar waarschijnlijk een vervolg op komt, kan nieuwe banen opleveren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie