Green Attitude op kantoor is lonend

Niet iedereen heeft de kans om zijn werkplek tot een groene oase of tropische jungle om te bouwen of om zijn bureaustoel met bladeren te bedekken. Maar groen doet goed, dat is bewezen.

Er is veel vraag naar natuur en groen, overal in de stad, thuis, in de openbare ruimte en… op kantoor. Wat is er heerlijker – en beter voor de hersencellen – dan wat tuinieren en een lapje grond tot bloei brengen? Plaatsgebrek mag geen hinderpaal zijn: enkele mooie planten op uw werkplek maken al een wereld van verschil.

Een studie uit 2008 bij 395 Noorse kantoorwerkers had al laten zien dat de productiviteit en het welzijn stijgen als het aantal groene planten op de werkvloer toeneemt. Zo zijn er bedrijven die voor hun werknemers een moestuin of bloemenpark op het dak van het gebouw installeren. Of er ook dwang aan te pas moet komen, is een andere vraag. Denk aan het Japanse bedrijf dat zijn werknemers verplicht om minstens 1 uur per week rijst te verbouwen in de tuin op de hoogste verdieping! Maar dromen mag natuurlijk altijd. Of genieten van deze schitterende foto’s van kantoren en vergaderzalen, die uitgroeien tot een dicht woud in de straten van Denver. Wedden dat u meteen een reusachtige yucca gaat kopen of toch minstens … een kleine bolcactus?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie