Breng meer “flow” in uw werk

Het idee achter “flow” is zowel eenvoudig als veelbelovend: maximaal welzijn terwijl u bepaalde taken uitvoert. Sportlui hebben er baat bij, dus waarom u niet terwijl u werkt? Klaar om de juiste sfeer te creëren voor betere prestaties en meer geluk?

Zin in een beetje mentale fitness? ”Flow” is een manier om u maximaal te concentreren op één bepaalde taak, een soort hersenyoga die u alles rondom u laat vergeten om het beste in uzelf naar boven te brengen. Het idee ontstond in 1975 toen het opviel hoeveel plezier en mentale scherpte topatleten en kunstenaars in hun creatieproces ervaren. Specialisten noemen dit “selectieve aandacht”. Die praktijk zou ook op uw werkplek goed van pas kunnen komen. Maar hoe begint u eraan?

> Eerste tip: doe uw werk al rechtstaand als dat ook maar enigszins mogelijk is. Al uw zintuigen blijven dan wakker en zo’n houding werkt meer ontspannend. Ook uw rug zal u dankbaar zijn.

> Concentreer u op één taak tegelijk. Toch als het om een taak gaat die al uw aandacht verdient. Ga voor één welbepaalde doelstelling, voltooi die taak helemaal en geniet er achteraf tevreden van dat het werk achter de rug is.

> Formuleer voor uzelf de hele tijd uitdagingen, hoe klein die ook zijn. Ook dat idee is gepikt van sporters en artiesten. De “flow” is een psychologische toestand die u intens tevreden maakt als u erin slaagt om een nieuwe, moeilijke taak, die iets boven uw capaciteiten ligt, tot een goed einde te brengen. Yes, we can!

> Begin uw dag of uw week altijd met de meest ingewikkelde of meest vervelende taken. Want aan alles wat u doet, zit wel een onaangenaam kantje … Als die taak achter de rug is, zit u vol energie om de volgende aan te pakken.

De tijd staat stil, vermoeidheid smelt weg, het evenwicht is bereikt. Klaar? Start!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie