Nederland neemt het voortouw in de Europese circulaire economie

Vanaf januari vervult Nederland voor zes maanden het voorzitterschap van de Europese Unie. De ontwikkeling van de circulaire economie staat hoog op de agenda.

Nederland wil in Europa en zelfs ook op grotere schaal koploper worden van de circulaire economie. Om dat doel te bereiken, hebben onze noorderburen een ambitieus programma uitgewerkt: Nederland Circulaire Hotspot. Aan dit project werken 25 partners mee, zowel overheidsorganisaties als privébedrijven. Zij ontwikkelen een programma dat de in Nederland aanwezige kennis over circulaire economie groepeert.

Ook tijdens het Nederlands voorzitterschap van de EU, van januari tot juni 2016, staat de circulaire economie hoog op de agenda. Er wordt onder andere een inspiratie- en tentoonstellingszone opgericht, waar ondernemers hun initiatieven in verband met de circulaire economie presenteren. Dit “Silicon Valley van de circulaire economie” komt in de buurt van de luchthaven van Schiphol. Bovendien heeft Amsterdam de ambitie om dé circulaire stad bij uitstek te worden.

De Europese Commissie presenteerde op 2 december haar nieuwe strategie inzake circulaire economie. In dat kader brachten internationale journalisten een bezoek aan Nnof, als pionier van de circulaire economie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie