Aan een mooie loopbaan bouw je ook in het weekend!

70 uur per week werken om carrière te maken? Die tijd ligt nu wel echt achter ons…

Een studie van de universiteit van Stanford laat er niet de minste twijfel over bestaan: meer dan 50 uur per week werken levert geen voordeel op! Onderzoek wijst trouwens uit dat wie wekelijks 70 uur of meer aan de slag is, niet meer werk verzet dan iemand die 50 uur presteert! Het blijkt ook dat mensen met een geslaagde carrière heel goed beseffen dat ze in het weekend op een ander tempo moeten leven, zodat ze er op maandagochtend weer voor 110% staan.

Maar wat doen ze dan in het weekend? Zo weinig mogelijk karweien uitvoeren en zeker niet in het huishouden! Ze denken na en nemen afstand van wat ze tijdens de week hebben gedaan. Ze bewegen: 10 minuten fitnessen is voldoende om hormonen vrij te maken die stress tegengaan. Ze geven zich over aan hun passie en geraken ook zo hun stress kwijt. Ze brengen tijd door met hun gezin om nieuwe energie te tanken. Ze doen eens lekker avontuurlijk, met activiteiten waaraan ze zich nooit eerder hebben gewaagd. Zo krijgen ze nieuwe indrukken en bekijken ze de dingen op een andere manier.

Mensen met een succesvolle carrière bereiden zich tijdens het weekend ook mentaal voor op de komende week. 30 minuten nadenken over een betere organisatie levert productiviteitswinst op en verlaagt aanzienlijk het stressniveau.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie