WerkplekTransformatie

“In plaats van materiaal te dumpen, zijn er heel wat transformatie-mogelijkheden met jullie eigen meubilair !”

 
Voor Nnof is te vervangen kantoormeubilair niet langer afval. Het is de grondstof waarmee de Nnof-interieurvormgevers nieuw meubilair ontwerpen dat volledig past in de trendy nieuwe kantoorinrichtingsconcepten. Deze dienstverlening sluit naadloos aan bij het principe van de circulaire economie. In plaats van bestaande kantoormeubelen te dumpen, creëert Nnof een nieuwe cyclus om ze een tweede of derde leven te schenken.

Een circulaire kantoorinrichting heeft tal van voordelen:

  • Minder CO2 (tot wel 90% in sommige gevallen)
  • Minder afval
  • Minder nieuwe grondstoffen
  • Lagere totaalkost met inbegrip van een degelijke inventarisstudie
  • Zelfde en dikwijls beter resultaat naar kwaliteit en look&feel
  • Meer lokale tewerkstelling
  • Concrete toepassing van milieu-maatregelen op de werkvloer : de betrokkenheid van de teams neemt toe (onze operaties zijn tevens EMAS en ISO 14001-gecertifieerd)

Nnof begeleidt bedrijven in de aanpak van deze circulaire inrichting en heeft een 7 stappen-model ontwikkeld om dit proces tot een goed einde te brengen. Vertrekkend vanuit de conceptbepaling en de bijhorende look&feel naar een grondige inventaris (aan de hand van een tablet-based applicatie) tot een beeldkwaliteitsplan en een bolletjesplan, om uiteindelijk te komen tot een concrete transformatie-procedure product per product.

Voor elk Nnof-meubel wordt de vermeden CO2-uitstoot bovendien heel precies berekend door middel van een unieke LCA-tool  (Life Cycle Assesment tool, opgesteld door RCD en kritisch geconsolideerd door de Universiteit van Luik en de TU Delft uit Nederland). Deze tool berekent de CO2-uitstoot over de volledige levensloop van een meubel, van de ontginning van de gebruikte grondstoffen, over de logistiek, de productie en het gebruik, tot en met de afdanking. De vermeden CO2-uitstoot wordt uitgedrukt in massa (kg) en vermeden gereden afstand (km). Deze besparing leggen we vast in een LCA-attest dat je, na uitvoering en installatie, bezorgd krijgt.

In de meeste gevallen komen wij zo tot het vermijden van ca. 80% minder CO2. Als we dan rekening houden met de richtlijnen dat we in 2050 met 80% minder zouden moeten, helpen wij jullie met Nnof al een heel eind op weg.

Je bent geprikkeld door deze innovatieve duurzame aanpak ? Wij gaan graag voor u na welke transformatiemogelijkheden jullie huidig meubilair biedt.

mailons.png

+32 (0)2 255 19 90